Nina Elisabeth Grøntvedt

Nina Elisabeth Grøntvedt

Nina Elisabeth Grøntvedt (f. 1979) er fra Trondheim, og er en av årets fylkeskunstnere i Sør-Trøndelag. Hun har treårig bachelorgrad i illustrasjon fra Southampton, England, og utdanning i grafisk design. Hun har gått forfatterlinja for barne- og ungdomsbøker ved Norsk barnebokinstitutt, jobbet som salgskonsulent i forlag og deltid som bokhandlermedhjelper ved siden av skrivingen og tegningen. Siden 2009 har hun vært forfatter på heltid.

Nina Grøntvedt debuterte i 2006 med ”Den lille helten”, og i 2008 kom oppfølgeren, ”Den lille helten og kattekidnapperen”. I disse billedbøkene, med egen tekst, viste Nina en egen, original strek som hadde umiddelbar appell, og bøkene er blitt populære innslag på skoleturneer i regi av Den kulturelle skolesekken. 

For litt eldre barn har hun skrevet "Hei, det er meg", "Absolutt ukyssa", "Supersommer – eller?" og ny bok i serien kommer i høst.

Nina Elisabeth Grøntvedt besøker elever på mellomtrinnet både i Røros kommune og på Os. I tillegg kan vi møte henne på fortellerstund på Røros folkebibliotek lørdag.

Foto: Titt Melhuus

Date

09. mai 2018

Tags

Forfattere 2015
Pinterest

Om Litteraturfest Røros

En intim litteraturfestival i unikt miljø. Festivalen har som målsetting å bruke verdenskulturminnet Røros for å fremheve lokale,nasjonale og skandinaviske forfattere

Komme i kontakt

Telefon: 976 63 922

E-post: post@litteraturfest.no

Copyright © 2019 | LITTERATURFEST RØROS/RØROS LITTERATURLAG. Alle rettigheter reservert. | Webutvikling og drift: Infonett Røros AS