Hans Fredrik Jacobsen

Hans Fredrik Jacobsen

Hans Fredrik Jacobsen (f. 1954) er fløytespilleren som vant Melodi Grand Prix sammen med Secret Garden. I tillegg er han en av våre mest allsidige folkemusikere. Sammen med kona, Tone Hulbækmo, har han turnert store deler av verden med tradisjons- og egenkompinert musikk, og til Litteraturfest Røros kommer de med barneforestillinga "I gamle hatter bor mye latter".

Jacobsen har komponert musikk store deler av livet. Han har gått på Toneheim folkehøgskole og han har mellomfag i musikk og grunnfag i litteratur fra Universitetet i Oslo. Han spiller blant anna saksofon, gitar og seljeføyte, i tillegg til mange andre fløyter og instrumenter. Jacobsen har medvirka på over 40 plater. 

Sammen med Tone Hulbækmo spiller Jacobsen i middelaldermusikkgruppa Kalenda Maya og ekteparet har også gitt ut barneplata "Langt nord i skogen" sammen, de har komponert musikk for kor, film, Fjernsynsteatret og Radioteatret, levert bestillingsverk til balletter og janitsjar, samarbeida med ulike poeter og jobba med Barne-TV og de har jobba med musikere rundt omkring i store deler av verden. I 2004 fikk de Skjæraasenprisen. 

Foto: Linda Eide/ Ingrafo

Date

15. mai 2018

Tags

Forfattere 2017
Pinterest

Om Litteraturfest Røros

En intim litteraturfestival i unikt miljø. Festivalen har som målsetting å bruke verdenskulturminnet Røros for å fremheve lokale,nasjonale og skandinaviske forfattere

Komme i kontakt

Telefon: 976 63 922

E-post: post@litteraturfest.no

Copyright © 2019 | LITTERATURFEST RØROS/RØROS LITTERATURLAG. Alle rettigheter reservert. | Webutvikling og drift: Infonett Røros AS