Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (f 1970) er en norsk kriminalforfatter og dramatiker. Fram til september 2013 arbeidet han som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt, men er i dag forfatter på heltid.

Horst sine kriminalromaner er preget av erfaring med miljøet og metodene han skriver om. Samtidig kjennetegnes bøkene av politiske og samfunnskommenterende undertekster. Mange av bøkene i Horst sin store produksjon hører til i serier: Wisting-serien er kanskje den mest kjente for voksne, og har solgt nær 1,5 millioner bøker i Norge. For ungdom skriver han CLUE-serien, og de yngste står i kø for å lese bøkene om Detektivbyrå nr. 2.

For sitt forfatterskap har Jørn Lier Horst blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-award og The Petrona Award.

Under Litteraturfest Røros får skoleelever fra Røros, Glåmos og Brekken skoler tilbud om å treffe Jørn Lier Horst og hans illustratør Hans Jørgen Sandnes, mens det voksne publikummet inviteres til Krimkveld!

Foto: Nordsveenfoto.no

Date

15. juni 2019

Tags

Forfattere 2019
Pinterest

Om Litteraturfest Røros

En intim litteraturfestival i unikt miljø. Festivalen har som målsetting å bruke verdenskulturminnet Røros for å fremheve lokale,nasjonale og skandinaviske forfattere

Komme i kontakt

Telefon: 976 63 922

E-post: post@litteraturfest.no

Copyright © 2020 | LITTERATURFEST RØROS/RØROS LITTERATURLAG. Alle rettigheter reservert. | Webutvikling og drift: Infonett Røros AS