Åse Berg og Jon S. Ryen

Åse Berg og Jon S. Ryen

Åse Juveli Berg (f. 1948) ble født i Molde. Hun er utdannet dr.ing. i kjemi ved NTH, har vært ansatt ved Røros videregående skole og driver sitt eget miljø og litteraturfirma. I mer enn 20 år hadde hun ansvar for salg og omvisninger på Ratvolden. Hun har holdt en rekke foredrag og laget opplegg omkring Johan Falkbergets forfatterskap. I 2010 ga hun ut «I loddsnorens tegn», en samling Falkbergetsitater. For Litteraturfest har hun siden 2012 vært opptatt av å vise hvordan Bergstaden framstår i Falkbergets forfatterskap og virke.

Jon Skjølsvold Ryen (f. 1945) er oppvokst i Rugldalen, arkitektutdannet ved NTH. Han var i mange år leder av Falkberget-Ringen og er en av dem som har mest kunnskap om Johan Falkberget. 

Siden 1978 har Berg og Ryen vært bosatt i Rugldalen. De ble i 2011 tildelt Det Kongelige Norske Videnskabers Selskabs minnemedalje i gull for sin kulturbevaring og kulturskaping i Røros kommune og i 2014 tildelt Røros kommunes kulturpris for sin mangeårige innsats for Ratvolden og Johan Falkbergets diktning. 

Også i år vil de to ildsjelene ta oss med på vandringen "Med Falkberget gjennom Bergstaden". Denne gangen foregår vandringa innendørs i Rørosmuseet Smelthytta. Arrangementet er i regi av Falkberget-Ringen.

Date

12. april 2018

Tags

Forfattere 2017
Pinterest

Om Litteraturfest Røros

En intim litteraturfestival i unikt miljø. Festivalen har som målsetting å bruke verdenskulturminnet Røros for å fremheve lokale,nasjonale og skandinaviske forfattere

Komme i kontakt

Telefon: 976 63 922

E-post: post@litteraturfest.no

Copyright © 2019 | LITTERATURFEST RØROS/RØROS LITTERATURLAG. Alle rettigheter reservert. | Webutvikling og drift: Infonett Røros AS