Moddi

Moddi

Foto: Jørgen Nordby
 
Visesanger. Bustehode. Pilegrim. Miljøforkjemper.
 
Når Pål Moddi Knutsen går på scenen, vet du aldri helt hvilken versjon av senjaværingen du får. Uansett vet du at du kan forvente både storslagen musikk, smittende engasjement og en glødende tilstedeværelse.

Kl 20.00: «Forbudte sanger». Samtale mellom Moddi og Harald Hauge
Kl 21.00: Moddi solo

Billettpris:
Samtale: 200,- (Voksen)/ 100 ,- (Student)
Konsert: 350,- (Voksen)/ 250,- (Student)
Samtale og konsert: 450,- (Voksen)/ 300,- (Student)
Lørdag 16. september besøker Moddi Litteraturfest Røros. Han møter først Harald Hauge i samtale om albumet og boka «Forbudte sanger», for han går solo på scenen i Falkbergetsalen i Storstuggu.
Med én fot i den store verden og den andre hjemme på Senja befinner Moddi seg alltid i spenn mellom det hjemmekjære og det søkende, det intime og det spektakulære, det sjarmerende og det ubehagelige. De siste årene har dette manifestert seg i samarbeider med alt fra Kringkastingsorkesteret til det lokale smelteverket, fra Fretex til palestinske barnekor – med en letthet og selvfølgelighet som vitner om en av de mest allsidige artistene vi har i Norge i dag. Lørdag 15. september kan Moddi oppleves solo under Litteraturfest Røros, og vi får stifte bekjentskap med ulike deler av artistkarrieren hans. Det blir også en storslagen opplevelse!
Om Forbudte sanger:
I 2016 ga Moddi ut det internasjonalt kritikerroste albumet Unsongs – en samling av 12 forbudte sanger fra hele verden. For Moddi ble arbeidet med sangene også uforglemmelige møter med sterke skjebner og sensurens sjokkerende lange armer.
En spillejobb i Israel i 2014 endret livet for Moddi. I tvil om hvor han skulle plassere seg i en betent konflikt, avlyste han konserten. Samtidig oppdaget han hvor politisk brennbar en sang kan være. Dette ble starten på hans egen reise ut i verden.
På sine turer i Chile, Mexico, Israel, Vietnam og Libanon møtte han artister som har vært fengslet, kneblet for sine sanger. I noen tilfeller også drept. Forbudte sanger er en hyllest til musikkens kraft i en tid hvor de fleste omtaler politisk musikk med et hånflir. Men Moddi viser oss at politisk musikk kan være like farlig som et skudd.
Forbudte sanger er en unik gjennomgang av to hundre år og fem kontinenter og inneholder sterke historier du ikke helt trodde kunne eksistere i virkeligheten.

Date

01. september 2023

Tags

Deltagere 2023, Forfattere 2023
Pinterest

Om Litteraturfest Røros

En intim litteraturfestival i unikt miljø. Festivalen har som målsetting å bruke verdenskulturminnet Røros for å fremheve lokale,nasjonale og skandinaviske forfattere

Komme i kontakt

Telefon: 976 63 922

E-post: post@litteraturfest.no

Copyright © 2024 | LITTERATURFEST RØROS/RØROS LITTERATURLAG. Alle rettigheter reservert. | Webutvikling og drift: Ren Røros Digital AS