Sigbjørn Mostue

Sigbjørn Mostue

Foto: Agnete Brun

Sigbjørn Mostue (f. 1969) er en kritikerrost og prisbelønt forfatter. Han er utdannacand.philol. med hovedfag i idéhistorie, og har blant annet jobba som redaktør i Den norske Bokklubben. I de senere år har han vært forfatter på heltid. Mostue skriver for barn, ungdom og et voksent publikum. Han utgir bøker i flere sjangere, men beveger seg i stor grad innafor krim og spenning, grøssere og Fantasy. Flere av bøkene hans inneholder elementer fra folketro og eventyr. Forfatterskapet speiler også hans engasjement for aktuelle temaer som miljøvern og klimaproblematikk.

Sigbjørn Mostue har hatt betydelig suksess med trilogien «Alvetegnet», som består av «Gravbøygen våkner» (2005), vinner av Arks barnebokpris, den Brageprisnominerte «Nissedreperen» (2006) og «Krakens gap» (2007). Den frittstående barneromanen «Zombie-Bjarne» (2013) har vært superfinalist til Bokslukerprisen, som kåres av barneskoleelevene selv. I 2015 ble Sigbjørn Mostue tildelt U-prisen for «Brages historie».

I tillegg til de nevnte bøkene for barn og ungdom, har Sigbjørn Mostue skrevet hele seks kriminalromaner for voksne sammen med den tidligere politimannen Johnny Brenna. Han har også skrevet flere egne krimromaner, blant annet thrilleren «Himmelen skal gråte blod»(2019), en bok som ble nominert til Riverton-prisen.

Date

05. september 2023

Tags

Forfattere 2023
Pinterest

Om Litteraturfest Røros

En intim litteraturfestival i unikt miljø. Festivalen har som målsetting å bruke verdenskulturminnet Røros for å fremheve lokale,nasjonale og skandinaviske forfattere

Komme i kontakt

Telefon: 976 63 922

E-post: post@litteraturfest.no

Copyright © 2024 | LITTERATURFEST RØROS/RØROS LITTERATURLAG. Alle rettigheter reservert. | Webutvikling og drift: Ren Røros Digital AS