Tone Hulbækmo

Tone Hulbækmo

Tone Hulbækmo (f. 1957) vokste opp i en familie med sterke musikalske tradisjoner. I 1977 startet hun ved Universitetet i Oslo, der hun fullførte mellomfag i musikk og grunnfag i sosialantropologi.

Hulbækmo er en musiker med et stort musikalsk spekter, som spenner fra europeisk middelalder- og renessansemusikk via norsk folkemusikk til melodier og viser med mer moderne referanser, inkludert barnesanger. Hennes bidrag som folkesanger har sine røtter i hjemtraktene på Tolga, der hun lærte tradisjosmusikken fra eldre utøvere. Hun har også adoptert sangtradisjoner fra andre steder i Norge, og dekker hele den vokale tradisjonen fra bånsuller, kjærlighetsviser, slåttetralling, barneregler, lokk og ballader til religiøse folketoner.

Hulbækmo er kjent som en artist som går sine egne veier med folkemusikken og gir den et svært personlig preg uten å være bundet av tradisjon. Hun blander ofte tradisjonen med elementer fra andre musikkstiler som jazz, klassisk og etnisk musikk. Hun har gitt it åtte plater og fått tildelt to Spellemannpriser. Hun har laget mye musikk og forestillinger for barn. Sammen med ektemannen Hans Fredrik Jacobsen er hun blant anna medlem av middelaldermusikkgruppa Kalenda Maya, som også har vunnet en Spellemannpris.

Date

13. juni 2018

Tags

Forfattere 2017
Pinterest

Om Litteraturfest Røros

En intim litteraturfestival i unikt miljø. Festivalen har som målsetting å bruke verdenskulturminnet Røros for å fremheve lokale,nasjonale og skandinaviske forfattere

Komme i kontakt

Telefon: 976 63 922

E-post: post@litteraturfest.no

Copyright © 2019 | LITTERATURFEST RØROS/RØROS LITTERATURLAG. Alle rettigheter reservert. | Webutvikling og drift: Infonett Røros AS