Karsten Alnæs

Karsten Alnæs

Karsten Alnæs (f 1938) er født i Hønefoss, og vokste opp på Kampen i Oslo. Han debuterte som forfatter i 1975 med novellesamlingen Veps. Siden den gang har han etablert seg som en av våre aller mest produktive forfattere. Han har skrevet en rekke romaner, en barnebok, flere fagbøker og et mektig historieverk. Av skjønnlitteratur har han skrevet samtidsromaner og historiske og biografiske romaner. Romanen Sabina, om Sabina Spielrein, en av Sigmund Freuds pasienter, er oversatt til en rekke språk. Med sitt omfattende fembindsverk Historien om Norge har Alnæs også plassert seg selv som en av våre aller viktigste formidlere av Norges fortid.

I tillegg til sitt forfatterskap, har Karsten Alnæs vært lektor i videregående skole, undervist ved Journalisthøyskolen, vært kulturredaktør i Dagbladet og formann i Den norske Forfatterforening.

Under Litteraturfest Røros møter vi Alnæs i to arrangement. Lørdag vil han fortelle om sin biografi om Thomas Heftye, stifter av Den Norske Turistforening. Søndag møter han sokneprest Harald Hauge til en samtale med utgangspunkt i sin siste roman, Du kommer i dag.

Foto: Jo Michael

Date

28. juni 2019

Tags

Forfattere 2019
Pinterest

Om Litteraturfest Røros

En intim litteraturfestival i unikt miljø. Festivalen har som målsetting å bruke verdenskulturminnet Røros for å fremheve lokale,nasjonale og skandinaviske forfattere

Komme i kontakt

Telefon: 976 63 922

E-post: post@litteraturfest.no

Copyright © 2020 | LITTERATURFEST RØROS/RØROS LITTERATURLAG. Alle rettigheter reservert. | Webutvikling og drift: Infonett Røros AS