Victoria Kielland

Victoria Kielland

Victoria Kielland (1985) debuterte i 2013 med kortprosasamlingen I lyngen og ble nominert til Tarjei Vesaas-debutantpris for denne. . I 2016 kom hennes første roman Dammyr, en roman som fikk fine anmeldelser og ble nominert til Ungdommens Kritikerpris. Kielland ble av Forfatterforeningens litterære råd tildelt hovedstipendet av Bokhandelens forfatterstipend for Dammyr.

Kielland er forfatter og skribent. Kielland har en mastergrad i teatervitenskap fra Universitetet i København, og har i tillegg gått på Forfattarstudiet ved Høgskolen i Telemark og forfatterstudiet ved Kunstakademiet i Tromsø. 

Kielland vil samtale med Marianne Moseng Breigutu om sin nyeste bok Mine menn. Boka er en litterær fantasi, fritt inspirert av faktiske hendelser. Om tjenestejenta Brynhild som på slutten av 1800-tallet emigrerte til USA og ble til Bella Sørensen, og så Belle Gunness i La Porte, Indiana. Om å gå til verdens ende, om innenfor og utenfor, om skuffelser og avgrunner, om å ikke miste seg selv, om hvem som får leve og hvem som må dø: «De som elsker med hele seg vil aldri overleve kjærligheten.» 


 Foto: Julia Marie Naglestad

Date

09. august 2021

Tags

Forfattere 2021
Pinterest

Om Litteraturfest Røros

En intim litteraturfestival i unikt miljø. Festivalen har som målsetting å bruke verdenskulturminnet Røros for å fremheve lokale,nasjonale og skandinaviske forfattere

Komme i kontakt

Telefon: 976 63 922

E-post: post@litteraturfest.no

Copyright © 2022 | LITTERATURFEST RØROS/RØROS LITTERATURLAG. Alle rettigheter reservert. | Webutvikling og drift: Ren Røros Digital AS