Stein Torleif Bjella

Stein Torleif Bjella

Foto: Lars K. Lande

En av våre aller største visekunstnere leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av. Høsten 2021 debuterte Bjella som forfatter av sin første roman. "Fiskehuset" kom ut med stor suksess, underfundig humor, gamle gretne gubber, fiskelykke, brennevin og misforstått kjærlighet. Stein Torleif kommer til Litteraturfest Røros for å samtale med Guri Jortveit om romanen "Fiskehuset", etterfulgt av en eksklusiv solokonsert. Det er bare å glede seg!
 
Stein Torleif Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten «Heidersmenn» i 2009. To år senere innkasserte oppfølgeren «Vonde Visu» Spellemannprisen. «Heim for å døy» avsluttet trilogien i 2013, med førsteplass på VG-lista. I 2016 kom «Gode Liv», Bjellas fjerde soloalbum. Bjella har også bla mottatt Edvardprisen, Prøysenprisen og Bendiksenprisen. I 2017 debuterte Bjella som forfatter da diktsamlinga” Jordsjukantologien Nr. 1”
ble utgitt til meget gode kritikker. Samme år ble teaterstykke «Kan nokon gripe inn», basert på Bjellas tekster, sett av 33.000 på det Norske Teateret. I 2018 kom langspillalbumet «Jordsjukantologien nr. 1 musikken», i sjangeren spokenwords.
I april 2020 kom Bjellas 6. soloalbum; «Øvre-Ål Toneakademi» og ble mottatt med strålende anmeldelser. I juni 2021 kom albumet «Bjellasangar arrangert for messing & tre» som er et samarbeid mellom Bjella og KORK.
 
Det er bare å glede seg til et nytt dykk ned i Bjellas låtunivers. Sørgmodig glede og romantisk hjartesorg.

 

Date

06. september 2022

Tags

Forfattere 2022
Pinterest

Om Litteraturfest Røros

En intim litteraturfestival i unikt miljø. Festivalen har som målsetting å bruke verdenskulturminnet Røros for å fremheve lokale,nasjonale og skandinaviske forfattere

Komme i kontakt

Telefon: 976 63 922

E-post: post@litteraturfest.no

Copyright © 2022 | LITTERATURFEST RØROS/RØROS LITTERATURLAG. Alle rettigheter reservert. | Webutvikling og drift: Ren Røros Digital AS